Book en tid
Åben menu

Gynobs fysioterapi

Ufrivillig vandladning

400.000 danskere, både mænd og kvinder, oplever i forskellige grader at tisse i bukserne. Ufrivillig vandladning er mere udbredt jo ældre man bliver og deles op i to kategorier. Stressinkontinens og urgeinkontinens. Træning af bækkenbunden og blæren kan have en gavnlig effekt på den ufrivillige vandladning, men det er vigtigt at man bruger de rigtige muskler og træner under supervision.

En gynobs fysioterapeut kan, vha. en undersøgelse bestående af palpation og instruktion, hjælpe dig med at finde bækkenbunden og den korrekte knibefunktion. Ud fra undersøgelsen sammensættes et personligt træningsprogram.

Gravid med smerter

En graviditet kan være en stor belastning for kroppen blandt andet pga. hormoner og øget vægt. Nogle oplever graviditetsrelaterede smerter, fx bækkenløsning, allerede tidligt i graviditeten. 

En gynobs fysioterapeut kan via individuel undersøgelse, behandle smerter og sætte et træningsforløb, hvor graviditetsugen tages i betragtning, i gang. Den gravide bliver derudover tilbudt rådgivning i forhold til adfærd og forflytninger.

Sexuelle smertetilstande

Sex skal ikke gøre ondt. Men ved penetration kan kvinder opleve at de får smerter blandt andet pga. myoser i bækkenbunden eller vaginisme. Først skal man kontakte lægen så denne kan vurdere hvad der forårsager smerten og eventuelt henvise til en gynobs fysioterapeut. Fysioterapeuten kan vha. samtale og undersøgelse hjælpe med at afspænde bækkenbunden samt planlægge en videre behandling i et samarbejde med kvinden.

bubble